Freitag, 27. Februar 2009

karmanoia bar

Den som är begiven på äventyrligheter när man vill gå ut och ta en öl måste besöka detta ställe i Neukölln:



Mainzer Strasse 5. Neukölln. Nära Herrmannplatz.

Det är ett ockuperat hus med ölhak inklusive, som i detta hus har en tämligen trä-ig och... robust inredning, med stegar och rep som hänger från taket, vilket ska föra tankarna till ett piratskepp. Hela huset är fullproppat med livligt engagement i musik-, teater- och (färgglad) konstväg, kolla in den här länken för att bli överväldigad av entusiasmen och charmen.

Men vad detta ställe har som alla andra barer och ockuperade hus saknar är... en labyrint. En riktig! En jätteläskig, trång, hur lång som helst, helt riktig labyrint! Den sträcker sig över flera våningar, och eftersom Mainzer Strasse 5 är ett alldeles vanligt bostadshus (eller var...) har man slagit ut väggar och byggt om för glatta livet för att åstadkomma detta.

Det går bara att besöka labyrinten på torsdagskvällar för närvarande, och det kostar 4 euro. Gå dit tidigt för att säkra en biljett, sedan kan ni sitta och dricka Berliner tills ert nummer blir utropat i sprakig högtalare.

Die Kachemme rekommenderar dock oömma kläder och brist på klaustrofobi, möjligen är även brist på höjdrädsla en fördel. Men jag lovar att det blir roligt!

Och skynda dit förresten! Det ryktas att de måste slå igen snart eftersom huset bytt ägare.

3 Kommentare:

  1. Låter grymt! Hur tidigt är tidigt? Typ midnatt? Eller pratar vi åtta på kvällen?

    AntwortenLöschen
  2. För ovanlighetens skull i Berlin talar vi faktiskt klockan åtta eller strax därefter. Jag var där i torsdags och det hade hunnit bildats en lång kö redan halv nio. Trots att det regnade stod det folk och väntade! Vet inte om det alltid är så för jag har bara varit där 2 gånger, men jag har hört att man bör vara tidig om man vill ha en labyrintbiljett.

    Faktum är att stämningen påminner litegrann om Cabaret därinne, tycker jag. Alltså i huset. Eller så var det för mycket Berliner-öl för min del. Berätta gärna vilket intryck du fick när du varit där!

    AntwortenLöschen