Montag, 25. Mai 2009

unter den bäumen

Ja, angående det här med vad det är som flyger och far i luften, om det inte är poppel så är det sannolikt lind, menar en mycket tillförlitlig källa, iallafall bör så vara fallet uppe i norr. Ju mer jag tänker på det, desto orimligare ter sig faktiskt tanken på att det skulle finnas så många poppelträd i Stockholm att de skulle orsaka snö-frö-storm. De är ju stora bjässar till träd, har jag förstått, de kanske inte är så populära av den anledningen? Ja, inte vet jag. Berätta den som vet.

Men hur är det här där jag bor då? Jag sökte och fann den här utmärkta och pedagogiska sidan, och nu har jag blivit klokare, ty jag har kommit fram till att delar av min cykelväg har varit kantad av SOWOHL poppel ALS AUCH lind. Inte konstigt att jag har känt behovet av simglasögon så snart jag lämnat lägenheten under den senaste veckan. Fast särskilt aggressiva (förlåt fina popplar, jag fattar att ni bara följer instinkten) verkar ändå popplarna ha varit här hos mig. Stora, vita sjok har legat på parkeringsplatsen där jag brukar ställa min cykel några gånger i veckan, stora som mindre snödrivor. Idag var jag på samma plats igen och med mina nyvunna kunskaper i huvudet kunde jag identifiera gärningsmännen; ett ståtligt gäng silverpopplar som omringar en idrottsplats i närheten. Åh, vad jag önskar att jag inte hade haft sönder min kamera! De såg majestätiska ut.

Förresten, apropå ingenting, jag har hittat en uppgift om att Carl-Johan Vallgrens Berlinbok ska ges ut igen i september i år, undrar om det stämmer... Isåfall; jubelrop! Den kom ut runt 2000 eller kanske strax dessförinnan, och har varit komplett omöjlig att få tag på under väldigt många år nu. Jag lånade den i början på seklet, har ångrat tusen gånger sedan dess att jag inte köpte den. Jag vill minnas att den innehåller allt man vill veta om den här staden, att den är elegant skriven och allt sånt där. Det är kort sagt en bok som jag gärna skulle ha velat skriva om det inte redan hade gjorts så utomordentligt väl. Rekommenderas å det varmaste om ni har turen att råka på ett exemplar redan i sommar. Heter Berlin på 8 kapitel.

Kommentare:

  1. Angående luddet har jag fått rapporter om att det är ""sälg, asp och till viss del maskrosor". I alla fall i Skåne/på västkusten. Men popplar i Berlin ligger mycket bra i munnen!

    AntwortenLöschen
  2. Hm, det får en ju osökt att tänka på den där boken som "alla" bokbloggare läste för nåt år sen, Berlinerpopplarna hette den väl? Jag har inte läst den själv, och jag tror inte att jag känner mig sugen heller, men när jag först hörde talas om den tänkte jag; åh, Berlin och poppelträd, det måste vara nåt för mig! Men sen fattade jag att det var fråga om nåt helt annat. Quelle besvikelse!

    AntwortenLöschen