Montag, 27. Juli 2009

hans öga över mig
För bövelen, jag är tillbaka! I min egen lägenhet! Har slitit som ett djur hela förmiddagen för att få igång alla kablar och kopplingar hit och dit, och nu funkar internet om än inte telefonen. Men vem behöver telefon när man kan sitta och läsa bloggar istället? Och vad ser jag; jag har missat diskussion om nazist-konst, aargh, just my luck! Men jag har inget att tillfoga som inte Therese eller Ann&Johan redan har formulerat, förutom kanske att det ÄCKLAR MIG SÅ när folk som har suttit trygga i generationer slänger sig med begreppet "nazistiskt" som om det inte vägde någonting, och som om bruk av detta adjektiv inte förpliktigade till alldeles särskild eftertanke.

Nu måste jag ut i solen och äta en glass, jag är helt slut. Hej, hej, hej.

P.S. Ögat dök upp för några veckor sedan på en fassad väldigt högt upp. Jag ser det från mitt vardagsrumsfönster och undrar så hur de lyckades få dit det. De måste ha riskerat liv och lem.

Kommentare:

 1. ha, endlich wieder online! Lustiges Auge, toll aufgenommen. Es ist auch noch nicht ab. War da nicht schon vorher was vorgemalt?

  AntwortenLöschen
 2. Nej, jag lyckades radera mitt inlägg innan det publicerades tror jag.
  Jag skulle nog mest instämma i att den svenska specialiteten att missbruka 'nazism' och 'fascism' som epitet på företeelser man är för slö för att bemöta med sakargument är en rätt vämjelig företeelse.
  Eva Ströms recension är långt över gränsen för vad som är okej. Eh, ja, det var en väldigt förkortad och dumb-downed-version av min ursprungliga kommentar.

  AntwortenLöschen
 3. Ico - hallo, hello! Das Auge ist schon ne Weile da, aber auch nicht soo lange. Vorher war da ein merkwürdiger schwarzer Fleck, und irgendwann kam das Weisse dazu. Ist schon ganz nett, finde ich, aber wie haben die det jemacht?

  Per - kortversionen funkar fint! Den där Sydsvenskan-artikeln känns väldigt... obehaglig. Dessutom även en smula... vad heter det... guilt by association-aktigt. Brr.

  AntwortenLöschen