Donnerstag, 23. September 2010

augen zu und durch

Varje gång jag tänker att jag ska skriva något här blir jag knockad av den fula designen och tappar modet ett litet slag. Sedan tänker jag att det kan väl ändå inte var så svårt, man kanske kan ändra lite taggar här och där, visst kan man det, kanske kan till och med jag det, jag jobbar ju med datorlingo hela dagarna faktiskt, let's do it! Sedan märker jag att det inte går, jag blir missmodig igen och tänker trumpet att ska det vara så här så ger jag fan i-att. Det där sista är småländska. Ja, och att jag jobbar med datorlingo är lite av en eufemism, jag jobbar med att översätta datorspel och det jag håller på med mest om dagarna är att hamra iddqd på tangentbordet, varje dag, varje timme: iddqd, iddqd, iddqd, iddqd. Om någon har turen att vara okunnig varför man gör något sådant så använder man alltså det här kommandot för att leta buggar. Buggar är en typ av fel, för att vara kortfattad, och därför något dåligt utom möjligen i anarkistisk mening. För tillfället är jag även lite medtagen av alla dåliga nyheter som seglar runt. Folk som skulle ha trashat min cykel om vi fortfarande gick på högstadiet sitter nu i riksdagen och Oskar Pastior var informant åt Securitate. Människor, jag kommer aldrig att fatta hur ni funkar!

Förresten har jag ont i en tand igen, samma tand som plågade mig i våras, och på måndag ska jag till tandkirurgen doktor D. och få behandling ånyo. Men innan dess ska jag till Leipzig en vända och gå på 85-årskalas. Man får ta det onda med det goda, antar jag.

Kommentare:

 1. Om du inte tycker det är förfärligt med självcitat, så kan du se min reaktion på "Oskar Pastior-frågan" här:
  http://bodilzalesky.com/blog/2010/10/02/till-oskar-pastior/

  AntwortenLöschen
 2. Eftersom jag finner mig själv gå in här, på din utrymda blogg, då och då, någon gång per månad, antar jag att jag saknar att läsa det du skrev. Eller, annorlunda uttryckt, jag uppskattade dina texter. Ikväll är det tydligen en sådan kväll då jag vandrar mellan alla bloggar jag läste, och skriver små meddelanden på dem. Sedan vilar det också något väldigt rofullt över sovande bloggar. Det blir mer likt litteratur. Långsammare. Orden får en annan mening. Det är underligt som fan (ursäkta svordomen om du någonsin kommer se det här.)

  AntwortenLöschen
 3. Nej, tyck inte så! Det är underbart att finna sina egna känslor satta på ränt. Hur ofta har jag inte beklagat den futtiga inramningen jag gett min älskade väns dagboksblad.

  Jag har ju egentligen ingen blogg.. men funderar på att skifta över till en sådan.
  Vänliga hälsningar
  Malou

  AntwortenLöschen
 4. på pränt... ska det vara..

  AntwortenLöschen
 5. Är allt bra med dig?

  Jag var rätt förtjust i din blogg för ett antal år sedan och besöker den än idag någon gång om halvåret i hopp om att upptäcka ett livstecken.

  "Buggar är en typ av fel, för att vara kortfattad, och därför något dåligt utom möjligen i anarkistisk mening."

  En sådan mening förtjänar att lyftas fram.

  AntwortenLöschen